Jdi na obsah Jdi na menu

Mám ráda vůni deště

Krásný večer všem mým čtenářům,

někdy je až k nevíře, jak se mohou některé věci úplně změnit během jediného dne. Sedím opět s horkým kakaem u PC a přemýšlím, jak vepsat do těchto stránek zase jednou nějaký ten přesný pocit. Ale ne a ne přijít na to, jak vám sdělit, co moje srdce skrývá. Duhu jsem sice dnes neviděla, jen ohromnou průtrž mračen a pak hromadu sluníčka a tepla, také spoustu úsměvů a milých lidí. Je krásné být mezi lidmi, kteří se umí zasmát sami sobě, kteří si nehrají na nic a kteří jsou veselí i přes své strasti a trable.  Večer jsem věnovala sama sobě, svému nejvěrnějšímu příteli – pejskovi samozřejmě, a pohádce, kterou mám ráda a kterou prostě k mé všední radosti dnes vysílali na ČT 1! No není to nádherné zpestření dne? Ráno se podíváte do programu a už se celý den můžete těšit na svou oblíbenou pohádku. Pak přijdete někam, kam jste se doposud moc netěšili a najednou se stane něco, co chvilky v prostředí, kam se vám nechtělo vždy úplně na 100% vybarví do těch nejjasnějších a nejzářivějších barev. Někdo vám věnuje úsměv, pohladí na duší vlídným slůvkem a celý den nemyslíte na nic jiného.

A následkem toho zjišťujete, že některé věci zvládáte s přehledem sami a nepotřebujete k tomu nikoho dalšího.  Zjišťujete, že přátelství je tím nejdůležitějším na světě, a že pokud člověka dobře neznáte, neměli byste mu příliš věřit, ale měli byste jednat raději  sami za sebe. A někdy naopak, když dotyčného znáte možná až příliš dlouho na to, abyste mu mohli znovu a znovu stále dokola věřit, prostě konečně použijete rozum a rozhodnete se opět a jen jít tou klikatou cestou jednoduše sami za sebe.

Mé duše se zhostil klid. Zvláštní pocity obestřené pravdou a poznáním toho, že ne vždy je všechno tak, jak se to zdá. Že ne vždy má pravdu ten, o kom si to všichni myslí, a že ne vždy můžeme věci řešit nenásilně jen vůlí. Někdy je potřeba trocha toho „násilí“ – samozřejmě nemyslím fyzického.

Je to pěkné, krásní, dokonalé a nádherné. Teplé kakao, huňatá peřina, nehynoucí láska a spokojenost, ať už je to jak chce.

Vaše K

 

 

P.S. Pravdu a lásku v úctě měj, i když na světě je jí málo, pravdu a lásku lidem dej, jen se nevzdávej!